• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Col·laboració de l'FMC en la implantació del Programa Fitjove
Col·laboració de l'FMC en la implantació del Programa Fitjove


El programa Fitjove té com a objectiu la promoció d’exercici físic i ocupació saludable del temps d’oci en l’adolescència, per prevenir conductes de risc com el consum de drogues. Està promogut per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Consell Català de l’Esport, amb la col·laboració de la Fundació Esportsalus. En l’actualitat es desenvolupa en 23 municipis de Catalunya amb una afectació de 4.500 alumnes de 4rt d’ESO

28/04/2021

Els bons resultats obtinguts en els darrers anys empenyen al Consell Català de l’Esport a voler ampliar-lo, amb el suport de les entitats municipalistes. En aquest sentit, la Federació de Municipis de Catalunya col·labora en la implementació d’aquest programa amb la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física del Departament de la Presidència, mitjançant el Consell Català de l’Esport; la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut, mitjançant la Subdirecció General de Drogodependències, l’ACM i la Fundació Esportsalus, per a la implementació del programa Fitjove. Així es va decidir en una reunió celebrada el passat 12 d’abril (vegeu foto) i es va ratificar pel Comitè Executiu de l’FMC que va tenir lloc el passat dilluns 26 d’abril.

La col·laboració s’articula a través de la firma d’un acord marc, que tindrà lloc properament. A partir d’aquí es crearà una comissió de seguiment a nivell de Catalunya –Comissió de Seguiment Nacional- per valorar l’accés al programa i la seva implementació, on l'FMC i l'ACM hi tindran un representant cadascuna.

Cada municipi es podrà adherir a aquest acord a través de la signatura d’una addenda, que figurarà com a annex a l’esmentat acord marc. Per tal de fer el seguiment del Programa Fitjove a cada municipi es crea la Comissió de seguiment local on participaran els representants municipals i els representants de la Generalitat en el territori.

El programa s’articula en tres etapes: en la primera, la fundació Esportsalus fa una formació als tècnics dels ajuntaments i una valoració inicial; en la segona, les escoles organitzen una sortida extraescolar dels alumnes de 4rt d’ESO per conèixer les instal·lacions esportives i fan un tastet de les diferents activitats esportives ofertes; i en la tercera, els alumnes que vulguin s’apunten a les diferents activitats que es realitzen fora de l’horari escolar, dues tardes a la setmana. Els alumnes que participen són becats per la Generalitat, ja que molts d’ells tenen una situació socioeconòmica desfavorable.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Informació reunió anterior FMC
Informació Fitjove
/ DOCUMENTS
Programa-fitjove.pdf
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC