• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Convocatòria d'ajuts per a la realització d'agermanaments entre ciutats o pobles de la Unió Europea
Convocatòria d'ajuts per a la realització d'agermanaments entre ciutats o pobles de la Unió Europea


L'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura (EACEA) que gestiona el finançament en educació, cultura, sector audiovisual, esport, ciutadania i voluntariat de la Comissió Europea ha publicat una convocatòria d'ajuts per establir agermanaments de ciutats o pobles. La data límit per presentar sol·licituds és fins al 26 d'agost de 2021

28/05/2021

L'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura (EACEA) ha publicat aquesta convocatòria d'ajuts per a la realització d'agermanaments entre ciutats o pobles de la Unió Europea amb els següents objectius:

Promoure intercanvis entre ciutadans de diferents països; donar als ciutadans l'oportunitat de descobrir la diversitat cultural de la Unió Europea i fer-los conscients que els valors i el patrimoni cultural europeus constitueixen la base d'un futur comú; garantir les relacions pacífiques entre els europeus i garantir la seva participació activa a nivell local; reforçar la comprensió mútua i l'amistat entre ciutadans europeus; fomentar la cooperació entre municipis i l'intercanvi de bones pràctiques; i donar suport a una bona governança local i reforçar el paper de les autoritats locals i regionals en el procés d'integració europea.

S'espera que els projectes d'agermanament de ciutats reflexionin sobre una nova narrativa per a Europa, orientada als ciutadans, que promogui la igualtat, prospectiva i constructiva, que resulti més atractiva per a les generacions més joves en particular.  

Els projectes es poden basar en el resultat de les consultes dels ciutadans i poden conduir a debats sobre maneres concretes de crear una Unió més democràtica, per permetre als ciutadans tornar a comprometre's amb la UE i desenvolupar un sentit més fort de la propietat del projecte europeu.

Els temes i prioritats de l'abast dels projectes son:

- Sensibilitzar sobre la riquesa cultural i lingüística a Europa.
- Sensibilitzar sobre la importància de reforçar el procés d'integració europeu basat en la solidaritat.  
- Foment del sentiment de pertinença a Europa promovent el debat sobre el futur d'Europa.  
- Reflexionar sobre l'impacte de la pandèmia COVID-19 a les comunitats locals.
 
Podran ser socis de la convocatòria les següents entitats: els pobles, les ciutats o municipis i altres nivells de governs locals o els seus comitès d'agermanament o altres organitzacions sense ànim de lucre que els representin.
 
Es tracta d'una convocatòria del programa Ciutadania, igualtat, drets i valors (CERV) que reuneix l'antic programa Drets, igualtat i ciutadania (REC) del programa Europa per als ciutadans.

El pressupost que té aquesta convocatòria és de 2.745.135 d'euros i la data límit per presentar sol·licituds és fins al 26 d'agost de 2021.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació Generalitat de Catalunya
Convocatòria UE


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC