• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
La regulació de l'eutanàsia i el concepte de la mort digna, a debat en una jornada de l'FMC
La regulació de l'eutanàsia i el concepte de la mort digna, a debat en una jornada de l'FMC


Amb el compromís de donar suport a una mort digna i d’informar i formar els governs locals sobre els drets de la ciutadania al final de la vida, l’Àrea de Cohesió Social de l’FMC, des de la seva Comissió de Benestar Social, ha impulsat la celebració d’una jornada, que ha tingut lloc aquest matí, en la què, a més de conèixer què regula la nova llei i quins són els drets humans relacionats amb el final de vida de les persones, hem aclarit els conceptes relacionats amb la mort digna, hem escoltat diversos testimonis, hem conegut el Document de Voluntats Anticipades i hem potenciat les competències per a una atenció al final de la vida centrada a les persones

20/07/2021

La presentació de la jornada ha anat a càrrec d'Alba Pijuan i Vallverdú, presidenta de l’Àrea de Cohesió Social de l’FMC i alcaldessa de Tàrrega; i de Rosa Pujol Esteve, impulsora de la Comissió de Benestar Social de l’FMC i alcaldessa d’Aitona.

A continuació, els assistents han pogut aclarir els conceptes relacionats amb els drets al final de la vida, quin és el marc legal actual i què regula concretament la nova Llei d’Eutanàsia. En el decurs del matí, s'han analitzat diversos casos pràctics i s'han atès els dubtes i les opinions dels i les assistents. Al final de la sessió hem deixat un temps per preguntes. La docent que ha impartit el curs és Cristina Vallès Orianne, membre de la Junta de DMD i coordinadora de DMD-Girona.

El curs, per mitjà de la plataforma Zoom, s'adreçava principalment a tècnics i tècniques municipals, treballadors, treballadores, educadors i educadores socials, equips SAED/PADES i personal de les OAC i càrrecs electes de les entitats adherides a l’FMC.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC