• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
L’FMC treballa per la millora de les polítiques socials locals
L’FMC treballa per la millora de les polítiques socials locals


La Comissió de Benestar Social de la Federació de Municipis de Catalunya va reunir-se el passat 9 de novembre amb diversos temes urgents sobre la taula. L’estat de les negociacions del nou contracte programa, el ‘Plan Corresponsables’ o la pobresa energètica van centrar el debat en aquesta reunió, presidida per Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega i presidenta de l’Àrea de Cohesió Social de l’FMC

17/11/2021

Els/les assistents van manifestar la seva preocupació per l’infrafinançament previst en el nou Contracte-Programa 2022-2025, amb la derivada de plantilles de serveis socials municipals molt tensades, i l’agreujament del dèficit endèmic de recursos econòmics. En aquest sentit, es va fer evident també el malestar pel retard en les transferències de la 4a addenda del Contracte-Programa, que porta com a conseqüència la impossibilitat o la dificultat en la contractació.

Es va explicar al plenari que el Departament de Drets Socials accedeix a la reformulació de la proposta inicial de l'Indicador Sintètic Social i davant la crítica de no participació del món local en el seu disseny, s'inicia conjuntament amb les entitats municipalistes un procés de revisió de les variables.

També es va parlar del "Plan Corresponsables” promogut per la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat. En aquest sentit, es va informar que el Departament d’Igualtat i Feminismes treballa en aquest programa, orientat a la cura de menors de 14 anys, i que compta amb 23 milions d’euros provinents de l’estat.

Finalment, pel que fa a la Taula de Pobresa Energètica, reunida el 2 de novembre, es va fer evident la queixa unànime en relació a la càrrega burocràtica que implica per als serveis socials l’elaboració dels nous informes de situació de vulnerabilitat. Des dels diferents departaments de la Generalitat presents en la trobada no es va explicar encara com es costejarà el deute que s’està generant al 2021.

La Comissió es va emplaçar a continuar tractant totes aquestes problemàtiques en les que els municipis tenen un paper fonamental i molt a dir, sobretot pel que fa a tenir el finançament suficient, i mantenir informats els municipis adherits a l’FMC de quins són els problemes trobats o els avenços aconseguits.BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC