Objectius
- Conèixer i reflexionar sobre les diferents perspectives de les polítiques públiques de joventut i els diferents àmbits que afecten la vida de les persones joves mitjançant l’anàlisi de les seves problemàtiques, a fi de poder desplegar polítiques de joventut que garanteixin que les persones joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida de manera digna.
- Prendre consciència (de la diversitat i) dels eixos de desigualtat (amb una atenció especial al gènere, la classe, l’origen geogràfic) que travessen la vida de les persones joves i dels mateixos professionals mitjançant l’anàlisi, la reflexió i la identificació d’aquests eixos i de les situacions de discriminació i privilegis existents a fi de poder desenvolupar polítiques de joventut amb una perspectiva inclusiva.
- Introduir-se en l’acompanyament socioeducatiu a les persones joves, mitjançant eines que permetin construir una relació de confiança i un vincle, a fi de treballar-ne l’autonomia i el desenvolupament personal i social a partir del coneixement de les persones joves, la seva realitat i el seu territori.
- Saber generar espais de diàleg amb les persones joves perquè siguin més protagonistes de la transformació del seu entorn, mitjançant l’aprenentatge de metodologies i canals participatius que reflecteixin la diversitat juvenil i garanteixin les diferents formes de participació.
- Generar una cultura del treball comunitari i en xarxa, mitjançant l’aprenentatge d’eines, metodologies i recursos per al treball transversal i en xarxa, per tal de fer polítiques de joventut integrals i comunitàries amb altres agents del territori.
- Ser capaç de dissenyar polítiques de joventut integrals que apoderin les persones joves mitjançant processos i mecanismes de qualitat a fi de desenvolupar polítiques que generin un canvi positiu en les seves vides.