L’acció 'D’oli a la pica, ni mica!' ha guanyat el XIII Premi Europeu de Prevenció de Residus, en la categoria Administracions Públiques. L’Agència de Residus de Catalunya ha estat l’encarregada de proposar al jurat les accions catalanes candidates al guardó entre més d’un miler de participant






13/06/2022

La campanya "D’oli a la pica, ni mica”, que ha impulsat l’Ajuntament de Badalona amb el suport de l’agrupació de restaurants La Forquilla de la ciutat, ha rebut la distinció de millor acció de prevenció en la categoria d’Administracions Públiques del Premi Europeu de Prevenció de Residus, que s’ha lliurat a Brussel·les (Bèlgica). Una representació del Departament d’Educació Ambiental de l’Ajuntament ha recollit el guardó de mans del representant del Comitè de Regions Europeu Tjisse Stelpstra.

"D’oli a la pica, ni mica” és una proposta per conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de la mala gestió de l’oli domèstic, augmentar la quantitat d’oli reciclat i millorar la xarxa de punts d’aportació. 32 restaurants han estat punts de recollida d’oli de cuina usat, que rebien, a canvi, una pastilla de sabó artesanal que una entitat local havia elaborat amb oli reciclat. Així es posava de manifest el potencial d’economia i comunitat circular de la ciutat.

"Compromís Verd”, de Mútua de Terrassa, ha estat finalista en la categoria d’Empresa. Aquest compromís es basa en la premissa que guarir la salut ha d’anar de la mà de la cura del medi ambient. L’acció destacada que han presentat és la promoció i evolució de la implementació en centres hospitalaris catalans del material tèxtil quirúrgic reutilitzable com a exponent de l’economia circular. Dues altres actuacions de la Mútua seleccionades han estat la reducció del paper a oficines i centres d’atenció externa i la substitució d’ampolles de plàstic d’un sol ús per fonts i envasos reutilitzables.