Aquest matí, a la seu de la Federació de Municipis de Catalunya, s'ha presentat una edició especial 2022 del llibre de bones pràctiques dels governs locals. La publicació, editada juntament amb la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, i amb el títol 'Una nova normalitat. Les agendes locals en la transició post-COVID', recull 96 experiències d'èxit impulsades per municipis de més de 5.000 habitants i consells comarcals, publicades al Banc de Bones Pràctiques

Les bones pràctiques recollides són només una petita mostra que reflecteix l’enorme esforç i creativitat que han demostrat els governs locals durant aquest període i evidencien la capacitat de resiliència dels governs locals per fer front als context de crisi i estructurar el procés de transició per recuperar la normalitat






24/10/2022

L'acte de presentació del llibre ha anat a càrrec de la presidenta de l'FMC, Olga Arnau, del director de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals, Jaume Magre, del secretari general de l'FMC, Jordi Seguer; i del coordinador del Banc de Bones Pràctiques, Leo Díaz.

L’emergència sanitària de l’any 2020 va posar a prova la capacitat de la societat per afrontar els reptes d’una crisi marcada per la incertesa i la manca de solucions provades i efectives. En aquest context, els governs locals han hagut d’afrontar aquests desafiaments amb limitacions estructurals de recursos i competències.

No obstant això, des del primer moment, els ens locals de Catalunya no només han donat resposta a les necessitats més urgents, sinó que també han estat capaços de reinventar-se adaptant-se al context i proposant noves solucions.

"Creiem que tot aquest esforç s’ha de posar en valor per reconèixer la tasca que realitza el món local i aprofitar els aprenentatges d’aquestes pràctiques exemplars per als reptes que ens esperen en el futur”, ha dit la presidenta de l’FMC, Olga Arnau.