Primer debat públic del projecte ‘HidroNet Baix Ter’. Tindrà lloc el dijous 20 de juny, de 10.30 h a 13.00 h, al Museu de la Mediterrània, de Torroella de Montgrí

10/06/2024

Per garantir un ús sostenible dels recursos naturals públics és necessari promoure estratègies que ajudin a conservar-los, gestionar-los activament per a la seva millora i restaurar aquells espais que ho necessitin. A aquest efecte, la custòdia del territori esdevé una eina de valuosa utilitat per complir amb els objectius de les administracions públiques en matèria de gestió i conservació del patrimoni natural, en implicar i corresponsabilitzar la societat civil.

En especial, els ens locals, que són l’administració més propera a la ciutadania i al territori, tenen un paper decisiu per poder fer front a l’actual situació d’emergència ecològica, climàtica i social en què ens trobem immersos.

L'acte girarà al voltant de tots els aspectes relatius als acords de custòdia del territori, un instrument útil i valuós per complir amb els objectius de les administracions públiques en matèria de gestió i conservació del patrimoni natural, al mateix temps que s'implica i corresponsabilitza la societat civil.

En aquesta jornada es tractarà com la custòdia del territori pot ser un instrument útil i estratègic per a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat. També es coneixeran els elements clau per implementar-la des de les administracions públiques. I finalment, es compartiran experiències d’èxit d’altres municipis.

La jornada va adreçada a persones d’àmbits tècnic i polític municipals, i també a propietaris particulars que vulguin conèixer les oportunitats que ofereix la custòdia del territori, el seu funcionament i l’aplicació des de l’Administració pública.