El Reial Decret-llei 5/2020, de 25 de febrer, publicat al BOE número 49, de 26 de febrer de 2020, estableix diverses mesures que tenen per objectiu millorar les condicions de les persones treballadores del sector agrari
27/02/2020
Destaquem les següents:
- S’estableixen mesures de control sobre els preus que paguen els operadors d’una cadena alimentària. Així, la norma estipula que el preu que paga cada operador per un producte agrari ha de cobrir, com a mínim, el cost efectiu de producció en què hagi incorregut l’operador immediatament anterior de la cadena alimentària. Això no obstant, el cost de producció del producte no queda concretat a la norma, que ho deixa a l’arbitri de les parts negociadores.
- S’introdueix un canvi en la normativa reguladora de l’IRPF per establir un règim fiscal més favorable dels ajuts a la incorporació de joves en l’activitat agrària.
- Es redueix a vint el nombre de jornades necessàries per accedir al subsidi agrari per part dels agricultors residents d’Andalusia i Extremadura.
- S’habilita i s’estableixen bonificacions a les empreses que facin la conversió dels contractes temporals de treballadors agraris a contractes indefinits. Aquesta mesura vol promoure la contractació estable de treballadors agraris en un sector molt donat a la precarietat laboral.
- S’inclouen en l’àmbit de la inspecció del Sistema d'Inspecció de Treball i Seguretat Social els allotjaments i locals de descans dels treballadors, la qual cosa inclou els espais ubicats fora de lloc on s’executa l’activitat laboral. L’objectiu d’aquesta mesura és que els allotjaments dels treballadors temporers que posin a disposició els empresaris reuneixin les condicions adequades d'higiene, salubritat i habitabilitat.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.