Ordre ACC/216/2023, de 13 de setembre, publicada al DOGC número 9002, de 18 de setembre de 2023

19/09/2023

L'objecte d'aquestes bases és regular la convocatòria pública dels ajuts per fomentar la gastronomia catalana donant suport a les empreses i entitats del sector de la restauració, que es dediquen a la formació i recerca en aquest sector i a la seva promoció per millorar la identitat alimentària de Catalunya.

S’ofereixen sis línies d’ajuts: ajuts per a projectes cooperatius per fomentar la gastronomia tradicional catalana a través de la cooperació de diferents agents, per a projectes d'innovació en gastronomia, per al reconeixement del talent en gastronomia, per a l'organització d'activitats gastronòmiques a fires, mercats i altres esdeveniments similars de l'àmbit agroalimentari, per al foment de la recerca, la transferència i la formació en gastronomia i per a la promoció de la gastronomia.

El règim d'aquests ajuts és el que estableix el Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis (DOUE L-352, de 24.12.2013).

Les sol·licituds s’han de presentar per mitjans telemàtics, a través d'aquest enllaç, i mitjançant els formularis normalitzats establerts pel DACC per a aquest tràmit. Les sol·licituds presentades en forma diferent a l'establerta en aquest apartat es tindran per no presentades. Les sol·licituds presentades fora de termini no s'admetran a tràmit.

En el cas que la persona sol·licitant sigui una administració pública o una entitat dependent, participada majoritàriament per aquella administració, domiciliada a Catalunya, ha de formalitzar la sol·licitud per acollir-se a aquests ajuts, així com la documentació que l'ha d'acompanyar, en l'extranet de les administracions catalanes mitjançant l'imprès normalitzat.

El termini de presentació de les sol·licituds serà el que s’indiqui a la convocatòria d'ajuts corresponent.